Procrastination is opportunity's natural assassin. (Victor Kiam) Detailinformatie GENERALI PROFILIFE - EXTERNE FONDSEN

The bigger the headquaerters, the more decadent the company. (Roland Franklin)

The bigger the headquaerters, the more decadent the company. (Roland Franklin)Algemene voorstelling

PROFILIFE is het periodiek spaarproduct in Tak 23 van Generali.
Het kan aangewend worden voor volgende doeleinden:
  • Pensioensparen (minimum 450 EUR per jaar, maximum EUR per persoon per jaar (inkomstenjaar - aanslagjaar )
  • Langetermijnsparen (minimum 450 EUR per jaar, maximum EUR per persoon per jaar (inkomstenjaar - aanslagjaar )
  • Vrij sparen (minimum 450 EUR per jaar, geen maximum)
  • Kindersparen (minimum 450 EUR per jaar, geen maximum)

Wie op zoek is naar een eenmalige geldplaatsing dient een andere beleggingsverzekering te onderschrijven, namelijk FORTUNA Di GENERALI.

Inzake tak-23 fondsen zijn wij een grote voorstander van open-architectuur fondsen, wat wil zeggen dat de maatschappij niet probeert u haar eigen huisfondsen op te dringen, maar u wel toegang geeft tot de beste vermogensbeheerders in de wereld.

Generali heeft dat goed begrepen en koos voor vooraanstaande vermogensbeheerders zoals DNCA, Ethenea, Carmignac, M&G, Flossbach Von Storch, Financière De L'Echiquier, Edmond De Rotschild en Fidelity.
Daarnaast heeft Generali een enorme expertise in het beheren van onroerende goederen en biedt zij vanuit die expertise één fonds aan genaamd Generali Flex Immo.

U dient goed te begrijpen dat uw gelden uiteindelijk actief en zorgvuldig beheerd zullen worden door de beste vermogensbeheerders ter wereld en niet terecht komen in één van de duizenden Belgische "huisfondsen" waar uw krant vol mee staat.
Dat is niet onbelangrijk: een vermogensbeheerder heeft maar één reden van bestaan, vermogen goed beheren. Vermogenbeheerders zijn geen banken met een hele waaier aan activiteiten, neen, ze hebben maar één activiteit: vermogen beheren voor vermogende cliënten.

The bigger the headquaerters, the more decadent the company. (Roland Franklin)Hoe geraakt u binnen bij die topbeheerders ?

Normaalgezien kan u enkel met grote vermogens (doorgaans vanaf 500.000 EUR) rechtstreeks terecht bij genoemde beheerders, maar aangezien de Generali Groep zeer groot is (de Generali Groep is al verzekeraar sinds 1831 en ondertussen uitgegroeid tot één van de koplopers in Europa, actief in 60 landen en met 77.000 medewerkers, die in dienst van 65 miljoen klanten staan) is zij zelf goede en belangrijke cliënt bij al deze beheerders.
Als verzekeringsmaatschappij verzamelt zij alzo veel relatief kleine premies van vele duizenden cliënten die uiteindelijk sommeren tot voldoende grote bedragen om fondsen mee aan te kopen bij deze beheerders en deze vervolgens onder te brengen in de Generali Fondsen die u hier vindt.
Daardoor kan u reeds vanaf 37.50 EUR per maand een dergelijk spaarcontract onderschrijven! Bovendien dient u zich niet te beperken tot één vermogensbeheerder, maar kan u uw investering net zo goed spreiden over de diverse aanbieders!


The bigger the headquaerters, the more decadent the company. (Roland Franklin)Wat zijn de kosten verbonden aan deze aanpak ?

Het is evident dat Generali dit alles niet gratis doet:
  • Er is een instapkost die varieert in functie van de gekozen makelaarscommissie tussen de 1% en de 7%: bij ons betaalt u zoals gebruikelijk het absolute minimum van 1%.
  • Er is een jaarlijkse beheerskost die doorgaans draait rond de 0.96% per jaar. Dit kan variëren van fonds tot fonds en u vindt alle details terzake bij het overzicht van de beheersreglementen.
  • Tot slot is er een afnemende uitstapkost tijdens de eerste 3 jaar. Vanaf het vierde jaar zijn er geen uitstapkosten meer.

The bigger the headquaerters, the more decadent the company. (Roland Franklin)Wat zijn fiscale lasten verbonden aan deze aanpak ?

De fiscale behandeling van Tak 23 is doorgaans veel beter dan die van bancaire fondsen. U betaalt een eenmalige taks van 2% bij intekening en daarmee is de kous af. Er is geen roerende voorheffing meer en ook de meerwaarden zijn niet belast zoals dat bij bancaire fondsen die voor meer dan 25% in obligaties beleggen wel het geval is!
Tot slot kan u ook gratis één keer per jaar switchen van fondsen. Uiteraard bestaat zoiets niet bij bancaire fondsen waar u het fonds dient te verkopen, een nieuw dient aan te kopen, en dus steeds opnieuw beurstaks en kosten dient te betalen.

The bigger the headquaerters, the more decadent the company. (Roland Franklin)Wat is het grote voordeel van periodiek sparen ?

Via periodiek sparen dient u zich nooit af te vragen of u wel op het goede moment koopt, want u koopt immers maandelijks (of driemaandelijks of jaarlijks) automatisch dezelfde bedragen. Over lange termijn bekeken zal u dus zowel aangekocht hebben als de beurzen laag noteerden dan wanneer ze hoog noteerden.
Mooi meegenomen is ook dat u bij dalingen van een koers meer eenheden koopt voor hetzelfde bedrag.
Door het periodiek sparen schakelt u dus emoties uit.
Naar het einde van uw gewenste looptijd toe kan u bijvoorbeeld opteren om (gratis) te switchen naar weinig risicovolle fondsen om alzo de schommelingen naar het einde toe te beperken.

The bigger the headquaerters, the more decadent the company. (Roland Franklin)Pagina van de producent

De productomschrijving van PROFILIFE zoals door de aanbieder gegeven vindt u hier.
Het overzicht, de risicoklasses en infofiches van deze selectie betere fondsen vindt u hier: overzicht fondsen Generali.

De gestandaardiseerde financiële infofiches vindt u hier.

In tegenstelling tot de in deze fiche vermelde instapkosten van maximaal 7%, bedragen deze via DefA Finance slechts 1%.

The worst mistake a boss can do is not to say -well done- (John Ashcroft)

Algemene Voorwaarden

De algemene voorwaarden vindt u hier.

Contrary to the cliché, genuinely nice guys most often finish first. (Malcolm Forbes)

Onderschrijvingsformulieren

U kan ons steeds contacteren voor een afspraak op onze kantoren, of u kan de onderschrijvingsformulieren ook hier aanvragen.
The bigger the headquaerters, the more decadent the company. (Roland Franklin)

Home

Copyright © 1999- DefA Finance - All rights reserved.